Vijesti

Sjajna Leona Pavlešin u Zagrebu

 Nakon Antuna Novakovića koji je osvojio 7. mjesto na Svjetskom kupu, i ostali Olimpikovci pokazali su što znaju i mogu.

Naime, sudjelovali su na prvenstvu grada Zagreba- memorijal Matija Ljubek i 2. kontrolno mjerenje reprezentativnih kandidata.

Spomenuto natjecanje je okupilo 28 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Češke republike.
 
Olimpik je predstavljalo 7 sportaša.
 
Najuspješnija je bila mlada kajakašica Leona Pavlešin koja je nastupala u tri discipline te je u svakoj pobjedila i osvojila zlatnu medalju. Učinila je to u utrci kajaka jednosjeda na 1000m ostavivši konkurenciju za gotovo 6 sekundi, zatim u jednosjedu na 500m te u kajaku dvosjedu na 500m. Posebno vrijedi istaknuti da je Leona ispunila A normu za ulazak u reprezentaciju Hrvatske i to za čak 2 sekunde brže od zadanog vremena na 500m, njeno vrijeme bilo je 2:08,84. Možda sve ovo i ne bi bilo tako zanimljivo da Leoni nije svega 14 i pol godina!
 
Od ostalih vrijedi istaknuti Leoninu stariju sestru Nataly koja se okitila sa dva srebra u kajaku jednosjedu (1000m i 500m) te zlatom u kajaku dvosjedu sa sestrom Leonom. Vrijedi istaknuti da je svoje osobno vrijeme popravila za čak 7 sekundi u usporedbi sa zadnjom kontrolom vremena.
 
Naša najbolja seniorka Dunja Lipovac je u utrkama kajaka jednosjeda osvojila također dva srebra i to na 1000m te na 500m. U oba slučaja uspješnija od nje je bila samo najbolja Hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović iz zagrebačkog kluba Matija Ljubek.
 
Muški dio ekipe su predstavljali juniori: David Aračić, Denis Folvarek i Mihael Galetović.
 
U konkurenciji čak 36 kajakaša njihove dobi sva trojica ostvaruju plasmane u finalne utrke gdje postižu sljedeće rezultate:
 
Na 1000m David Aračić osvaja odlično 2. mjesto iza reprezentativca Slovenije, a Denis Folvarek 4. mjesto
 
Na 500m David Aračić osvaja 3., Denis Folvarek 4., a Mihael Galetović 6. mjesto uz osobni rekord.
 
David i Denis još nastup bilježe u utrci kajaka dvosjeda na 500m gdje osvajaju 2. mjesto iza Slovenskih reprezentativaca.
 
Nastupio je i naš senior Marin Lipovac koji u utrci kajaka jednosjeda na 500m osvaja 3. mjesto u dosta zanimljivoj i napetoj završnici.
 
Trener ekipe je bio Marko Lipovac.
 

Facebook Twitter Instagram