Vijesti

Sjednica Županijske skupštine održana elektroničkim putem

 21. sjednica Županijske skupštine ovoga je puta održana putem interneta, odnosno elektroničkim putem ovog četvrtka. Predsjednik skupštine Pero Ćosić kazao je da su na taj način ispoštovali mjere, upute i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Ovom su prilikom izglasane dvije točke- prijedlog odluke o izmjenama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika upravnih tijela Brodsko-posavske županije te prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu za provođenje postupka nabave dva vozila hitne medicinske pomoći i potpisivanje ugovora.

Vijećnici su bez većih problema izglasali oba prijedloga, pa će tako službenici i namještenici biti raspoređeni na svoja radna mjesta i raditi po jedinstvenom koeficijentu već od svibnja. Ćosić je kazao da podrška Zavodu za hitnu medicinu nije upitna, osobito u ovim vremenima, a vijećnike uskoro čeka još jedna sjednica na kojoj bi trebali glasati o zahtjevu brodske Opće bolnice dr. Josip Benčević za nabavku novog uređaja magnetske rezonance za osobe zaražene COVIDOM 19.

Važno je dodati da su svi vijećnici također bili suglasni da se naknade za sudjelovanje na sjednicama Županijske skupštine i putni troškovi ne isplaćuju za vrijeme trajanja online sjednica, što također znači određenu uštedu u županijskom budžetu, a Ćosić je pohvalio Vladino upravljanje ovom krizom te izrazio posebno zadovoljstvo dobrom epidemiološkom slikom naše županije i, u konačnici, cijele Hrvatske.

24.04.2020 13:59:40

Facebook Twitter Instagram