Vijesti

Škola za život i u Slavonskom Brodu

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, od nove školske godine 2018./2019., s prvim razredima četverogodišnjih programa ulazi u provedbu eksperimentalnog programa Ministarstva znanosti i obrazovanja „Škola za život“.

Jedna su od 26 srednjih škola u Republici Hrvatskoj, jedina u našoj županiji, uključenih u novi eksperimentalni nastavni program.  Slijedom toga, već ovih dana, očekuju suvremenu nastavnu opremu, tablete te nove digitalizirane udžbenike. Besplatni mobilni Internet za učenike, u obliku SIM kartica, već je stigao. Osigurani udžbenici, tableti i Internet predstavljaju veliko rasterećenje za kućni budžet roditelja.

Nastavnici i stručni suradnici educirani su za provođenje inovativne, kreativne nastave primjerene suvremenim generacijama učenika.  Učenike će tako motivirati za smisleno usvajanje nastavnog gradiva te primjenu naučenog u stvarnom životu. Time ih osposobljavamo za suvremen život, svijet rada ili nastavak stukovnog obrazovanja.

Uz novu ravnateljicu Mariju Tomić, škola poručuje da je spremna za novu generaciju učenika, novu školsku godinu i dugo očekivanu reformu obrazovanja.


Facebook Twitter Instagram