Vijesti

Skup mladih ambasadora Europskog parlamenta

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj drugu godinu zaredom sa zadovoljstvom organizira skup MladiEU2018 - veliko multimedijsko druženje više od 500 mladih srednjoškolaca iz čak 25 hrvatskih srednjih škola, koje će se istovremeno održati na četiri lokacije u Hrvatskoj:Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu i Krku u petak, 11. svibnja 2018. s početkom u 10 sati. 

Skup MladiEU2018 usmjeren je na promicanje parlamentarne demokracije među mladima te njihovog osvješćivanja o važnosti participacije i aktivnog građanstva. Sastojat će se od niza interaktivnih panela i predavanja za više od 500 djevojaka i mladića u dobi od 16 do 18 godina te njihovih 50 učitelja iz 25 hrvatskih srednjih škola. Riječ je o gimnazijama i strukovnim školama ambasadorima Europskoga parlamenta.  

S mladim ambasadoricama i ambasadorima družit će se u Zagrebu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Ivana Maletić i Marijana Petir, a u Slavonskom Brodu zastupnik Jozo Radoš. U motivacijskom dijelu programa sudjelovat će ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice i jedan od prošlogodišnjih dobitnika nagrade „Europski građanin“ Europskog parlamenta Tvrtko Barun, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, Alen Nađsombat iz Nogometnog kluba Osijek,motivator mladih Igor Spetič iz Splita i drugi. Govornici će izlagati o temama migracija, kvalitete života, digitalne agende i mobilnosti. U programu će od organizacija sudjelovati i Savez izviđača Hrvatske i Forum za slobodu odgoja.  

Škole domaćini događanja su zagrebačke VII. i II. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, I. tehnička škola „Tesla“ i Športska gimnazija, potom IV. gimnazija „Marko Marulić“ i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu, Gimnazija „Matija Mesić“ u Slavonskom Brodu te Srednja škola „Hrvatski kralj Zvonimir“ u Krku.  Za vrijeme skupa MladiEU2018 putem istoimenog hashtaga kao glavna digitalna komunikacijska platforma događanja koristit će se Instagram(@EP_Zagreb MladiEU2018), uz Facebook i Twitter.   

MODERATORI: Iva Šulentić (Grad Krk), Marijana Batinić (Split), Ivan Vukušić (Slavonski Brod) i Frano Ridjan (Zagreb).

Više informacija:

Po uzoru na okupljanje European Youth Event (EYE) Europskog parlamenta u Strasbourgu, skup MladiEU2018 usmjeren je na promicanje parlamentarne demokracije među mladima te njihovog osvješćivanja o važnosti participacije i aktivnog građanstva. Ovogodišnje, treće izdanje EYE događanja u Strasbourgu održat će se 1. i 2. lipnja 2018. i okupiti više od 8000 mladih u dobi  između 16 i 30 godina iz cijele Europe.

http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/home/home.html

 

Instagram @EP_Zagreb

Facebook @europarl.hr

Twitter @EP_Zagreb

Youtube

 

 

Facebook Twitter Instagram