Vijesti

Slavonski Brod bit će domaćin Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu

 Slavonski Brod izabran je za domaćina Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu za 2023.

Tim je povodom danas održana medijska konferencija, na kojoj je Marko Lipovac, trener i glasnogovornik KKK Olimpik ispričao kako je cijela priča krenula, obzirom da je upravo on inicirao pokretanje kandidature.

Na početku nije naišao na veliku podršku i optimizam, obzirom da su prethodni domaćini bili veliki gradovi poput Moskve i Budimpešte, no imao je vjetar u leđa od strane Europske kajakaške federacije i Hrvatskog kajakaškog saveza, a nije odmoglo ni što su se novom zgradom predstavili kao najljepši kajak-kanu klub na svijetu.

Slavonski Brod, tako se ispostavilo, idealne je veličine za organizaciju natjecanja ovakvog tipa jer su svi potrebni sadržaji nadohvat ruke, u blizini kluba i Save. 

Lipovac je kazao da očekuje oko 300 do 500 sudionika, što će pozitivno utjecati i na turizam grada. Branko Lovrić, tajnik Europske kajakaške federacije i glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza na tu je temu izjavio da se oduševio vidjevši smještajne kapacitete, kao i samom blizinom, što znači da se ne treba organizirati poseban prijevoz.

Zadovoljan je ovom pričom i gradonačelnik Mirko Duspara jer je upravo grad uložio u izgradnju novog kluba za najtrofejniji sport koji Slavonski Brod ima.

15.05.2020 13:56:00

Facebook Twitter Instagram