Vijesti

Slavonski Brod bogatiji je za 70 mladih obrazovanih ljudi

 Dislocirani studij Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti održao je u četvrtak, 28. studenog, svečanu promociju prvostupnika i magistara predškolskog odgoja i primarnog obrazovanja. Na svečanoj promociji u Glazbenoj školi diplome je zaslužilo 40 prvostupnika i dvoje magistara ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te 28 magistara primarnog obrazovanja, odnosno učitelja.

Prodekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar istaknula je kako zapošljivost nije problem kad je riječ o magistrima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, ali i da su to ujedno zanimanja koja najviše iseljavaju iz Hrvatske te se uspješno zapošljavaju u zemljama poput Austrije i Njemačke. Kad je riječ o magistrima primarnog obrazovanja, tvrdi, veći je problem trend smanjenja broja djece u školama.

Iako Hrvatski zavod za zapošljavanje već godinama navodi da su studiji iz područja odgojnih i obrazovnih znanosti visoko na ljestvici suficitarnosti, prodekanica Berbić Kolar ističe kako je Fakultet jedna od rijetkih sastavnica sveučilišta koja je popunila sve svoje kvote i na redovitom i na izvanrednom studiju u prvom upisnom roku.

Pokazatelj je to ne samo popularnosti ovih zanimanja, već i uspješnosti samog Fakulteta na kojemu se osobito njeguju humane vrijednosti. One su najvažniji dio obrazovanja budućih odgajatelja i učitelja jer - kako kaže sam naziv Fakulteta - odgoj i obrazovanje neraskidivo su povezani.

 

 

 

29.11.2018 09:57:22

Facebook Twitter Instagram