Vijesti

Slavonski Brod ugostio 11. Kongres pilanara

 U sklopu svog posjeta Brodsko-posavskoj županiji gdje je ranije ovog dana otvorila vrtić u Sibinju, ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sklopu svog posjeta Brodsko-posavskoj županiji gdje je ranije ovog dana otvorila vrtić u Sibinju, ministrica poljoprivrede Marija Vučkoviću pratnji župana Danijela Marušića nazočila je otvorenju 11. po redu Kongresa pilanara jugoistočne Europe. Ova manifestacija sa dugogodišnjom tradicijom održavanja upravo u Slavonskom Brodu nastoji okupiti predstavnike pilanske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije i drugih okolnih zemalja, a koja je prepoznata i na europskom nivou, o čemu svjedoči sve veći broj inozemnih sudionika, posebno iz Austrije, Njemačke, Italije, kao i predstavnika europskih udruženja iz Bruxellesa. Tematski fokus ovogodišnjeg kongresa bit će mobilizacija dodatnih količina sirovine, povlačenje sredstava iz EU fondova te osiguranje konkurentnosti sektora uz pomoć inovacija te tehnoloških dostignuća industrije 4.0

po riječima organizatora koji su i ove godine ININinvest .eu, "Drvo i namještaj" te Hrvatski drvni klaster, namjera ovog kongresa bila je prilika za proširenje mreže potencijalnih kupaca, kao i upoznavanje s politikama koje će odrediti daljnji razvoj sektora u zemljama jugoistočne Europe. Kongres je najbolja prilika za interakciju, umrežavanje i vidljivost dobavljača tehnologija.

U fokusu ovogodišnjeg Kongres koji je okupio oko tristotinjak sudionika iz raznih dijelova Europe, kao i dosadašnjih godina bit će mobilizacija dodatnih količina sirovine, povlačenje sredstava iz EU fondova te osiguranje konkurentnosti sektora uz pomoć inovacija te tehnoloških dostignuća industrije 4.0. Razgovarat će se i o drugim aktualnim temama iz drvoprerađivačkog sektora kao i o kretanjima na međunarodnim tržištima drvnih proizvoda, europskoj sektorskoj politici, dostupnosti i raspodjeli sirovina, primjeni novih tehnologija sušenja i pripremi alata.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je povezati i umrežiti predstavnike pilanske industrije i šumarstva, vodeće europske proizvođače pilanskih tehnologija, relevantne institucije te jedinice lokalne samouprave kako bi razmotrili zajedničke izazove i izgradili održiva partnerstva.

 

25.09.2020 13:52:00

Facebook Twitter Instagram