Vijesti

Slavonski Brod za vikend domaćin Plazma Sportskih igara mladih

ŠRC Klasje u Slavonskom Brodu će u nedjelju 31. svibnja ugostiti nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih.

Plamen Sportskih igara mladih zapalit će se u subotu u Slavonskom Brodu. Natjecanja će započeti u 9 sati Hrvatska pošta Cupom u tenisu, u 10 sati će na košarkaške terene istrčati sudionici Kinder turnira u košarci, dok će u 11 sati započeti Coca- Cola Cup turnir u nogometu za djevojke. Događanje će biti organizirano su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja će bit izmjerena temperatura, te izvršit obaveznu dezinfekciju i registraciju. 

Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je prošli vikend nastavila svoju sezonu. ''Nakon pauze uzrokovane Corona virusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale. '' istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Oba događanja organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, nisu okupila više od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja je izmjerena temperatura, izvršili su obaveznu dezinfekciju i registraciju, te su koristili maske uz upute o propisanom držanju socijalne distance. 

 Sve Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih imaju i edukativan karakter, tako da su u Bjelovaru najmlađi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na događanjima redovito djecu educiraju u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih. 

 

28.05.2020 16:44:00

Facebook Twitter Instagram