Vijesti

Sportska dvorana OŠ "Dobriša Cesarić" pri završetku

U sportskoj dvorani OŠ „Dobriša Cesarić“ saborski zastupnik i gradonačelnik Darko Puljašić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o infrastrukturnim ulaganjima i budućim aktivnostima na području Grada Požege, s naglaskom na sportsku infrastrukturu.

Sportska dvorana OŠ “Dobriša Cesarić” posjetitelje je zadnji put dočekala dok traju radovi. Do kraja ovog mjeseca, najavio je gradonačelnik, dvorana će moći ugostiti i prva sportska zbivanja.

- Postavlja se oprema i sretan sam što će ovu zgradu koristiti više od 400 učenika ove škole koji će konačno imati primjerene uvjete za 21. stoljeće. Ovo je kruna onog što je Grad Požega u zadnje četiri godine radio. Nadam se kako će do kraja mjeseca biti i tehnički prijem i uporabna dozvola te ćemo tako predati ovu zgradu na upravljanje školi i najvažnijim stanovnicima grada – djeci.

Gradonačelnik je podsjetio kako sport u gradu Požegi od 2013. godine prati sustavna i financijski vrlo osnažena priča.

- Od 2013. godine kada su Požežani odlučili pokloniti povjerenje za upravljanje gradom Hrvatskoj demokratskoj zajednici, napravili smo mnogo, konkretne stvari koje donose boljitak ne samo vezano za sport već cijeloj zajednici. Tada je Grad Požega počeo raditi na jedan transparentan način, na način da se osigurao egzistencijalni minimum sportskim klubovima u gradu kroz pokrivanje troškova prijevoza, kotizacija, sudaca i osiguravanja kvalitete sportskih objekata na kojima sportaši trebaju nastupiti. Taj je model zaživio u jesen 2013. godine i tada postavljeni temelji i danas se razvijaju i unaprjeđuju. Ukupno je Požeškom športskom savezu za rad u posljednje četiri godine dodijeljeno 11.004.346,30 kuna, a od toga iznosa, za suce, kotizacije i prijevoz Grad Požega izdvojio je 4.185.032,49 kuna. - naglasio je gradonačelnik.

Podsjetio je i na aktivnosti i projekte odrađene u području sporta i sportske infrastrukture u posljednjih sedam godina. Što se tiče objekata, 2014. godine otvoren je novouređeni Sportsko – rekreacijski centar, obnovljeno krovište na Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, na zgradi Gradske kuglane izvršeni su radovi na obnovi fasade, zamjeni stolarije, krovišta, rasvjete u dvorani te uređenja parkirališta. Te je godine s gotovo 15 posto proračuna izdvojenog za sport i rekreaciju Grad Požega uvršten u top deset gradova u Hrvatskoj. Nakon što su 2015. godine okončani radovi na rekonstrukciji Sportske dvorane „Tomislav Pirc“, 2016. godine krenulo se sa sanacijom i uređenjem unutrašnjih prostora dvorane, a Požega je nakon 63 godine Požega dobila nove i suvremene Gradske bazene.

Krajem prosinca 2017. godine započeli su radovi na 12 milijuna kuna vrijednom projektu dogradnje i nadogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“ koji je upravo pri dovršetku. Početkom rujna ove godine završeni su i 2 milijuna kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi Dvorane Sokol.

Dužina svih izgrađenih šetnica na području Grada Požege od 2013. godine do danas je oko 6.090 m, u koje je Grad Požega uložio oko 2 milijuna kuna.

Gradonačelnik Puljašić je najavio i planove za iduću godinu.

- Napravljeno je idejno rješenje za izgradnju dvorane Osnovne škole Antuna Kanižlića, a sljedeći korak je izrada glavnog projekta i, nadamo se, apliciranje na jedan od natječaja financiranih od strane EU. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 27 milijuna kuna. Uz samu dvoranu, objekt bi imao i druge prateće sadržaje - 5 učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave. Izgradnjom će se zadovoljiti potrebe škole i zajednice za polivalentnim prostorom u kojemu će se održavati obrazovni, društveni i drugi sadržaji namijenjeni učenicima i građanima. Ulaz u dvoranu predviđeni je iz škole i s ulice, što će omogućiti društveno korištenje dvorane te tako imati korist za širu zajednicu. – izjavio je Puljašić

 

24.10.2020 08:14:16

Facebook Twitter Instagram