Vijesti

Športska udruga gluhih održala tradicionalni Božićni turnir

Na ovogodišnjem blagdanskom kuglačkom turniru, 16. prosinca, na kuglani Exit, organizator je okupio 5 ekipa: KK Slavonija – muška sekcija, KK Slavonija – ženska sekcija, Športska Udruga gluhih Nova Gradiška, Žirići iz Nove Gradiške te Udruga matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška. 

Igralo se na način tko sruši najviše čunjeve taj je pobjednik kuglačkog turnira. 

Postignuti su sljedeći rezultati: 

  1. KK Slavonija, Nova Gradiška – muška sekcija;

  2. KK Slavonija, Nova Gradiška – ženska sekcija;

  3. Žirići, Nova Gradiška; 

  4. Športska Udruga gluhih Nova Gradiška; 

  5. Udruga matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška.

Podijeljeni su pehari i medalje. Također je organizator podijelio i statue za: najstariju igračicu kuglačkog turnira – Miroslava Turajlić (79. godina) koja je srušila 475 čunjeva, najstarijeg igrača – Martina Pandžu (93. godine) koji je srušio 480 čunjeva. 

Najbolja igračica turnira je bila Marina Kohajda koja je srušila 491 čunj, dok je najbolji igrač turnira bio Ivan Šimunović sa 536 srušenih čunjeva. 

Ekipa KK Slavonije odrekla se pehara u korist gostiju, koji se natječu u 4. Hrvatskoj kuglačkoj ligi – zona Požega te su ih razveselili tom gestom. 

Poslije kuglanja druženje je nastavljeno zajedničkim domjenkom, čime je ovogodišnja lijepa Božićna kuglačka priča i zaokružena. 

Podsjetimo!

Projekt  „To touch, to Sport“ je financiran od strane Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 14.400,00 € i traje 12 mjeseci. Cilj je jačanje uključenosti u sportske aktivnosti za 35 osoba s invaliditetom i 15 djece s teškoćama u razvoju.“

  


21.12.2023 12:34:00

Facebook Twitter Instagram