Vijesti

Sportske igre mladih održane danas u Slavonskom Brodu

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade održava se u kontinuitetu od 1996. godine. Danas je ova zanimljiva i hvale vrijedna manifestacija stigla i u Slavonski Brod. Program je počeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti, koji su s malim sportašima donijele kajak kanuistice Vanesa Tot i Dunja Lipovac svečano je otvorena Turneja u Slavonskom Brodu. U zabavnom dijelu programa nastupile su plesačice iz akrobatskog rock and roll kluba Astra, a svoju sportsku pokaznu vježbu izveli su sportaši iz Taekwondo kluba Alfa i kickboxing kluba Omega.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači. U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Ante Matuško, Dora Brezić, Toni Prusina i Lorena Šeremet.

Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Martini Lavovi i Čupavci. 

Uz same igre, u organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske, uz podršku Službe prevencije Ravnateljstva policije, te Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih, ispred sportske dvorane 'Vijuš', predstavljen je i sportsko-edukativni i preventivni  program „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“. Osnovnoškolci su imali priliku naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

 

 

Facebook Twitter Instagram