Vijesti

Stižu dva nova programa 57. Brodskog kola

Od srijede 1.rujna se nastavljaju programi 57. Brodskog kola i to programom „18.  Smotre pučkih igrokaza“.  Program će se održati na platou KKD Ivana Brlić Mažuranić s početkom u 20,15, u sklopu 14. Festivala Kazališnih amatera. 

Sljedeći program ovogodišnjeg  57. Brodskog kola održat će se u subotu 4. rujna u Donjim Andrijevcima u 19,30 sati. Naime zajedno s vrijednim članovima KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca, Folklorni ansambl Broda, glavni organizator svih programa Brodskog kola, u vrlo uspješnoj suradnji organizira održavanje 23. Državne smotre svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“.

Program je to u kojemu će i ove godine sudjelovati dvadesetak svirača na tamburi samici iz svih krajeva Hrvatske gdje se svira tambura samica. Pored pojedinačnih svirača na tamburi samici, bit će prikazana uloga samice uz druge tamburaške instrumente, uz pjevačku skupini i cijelo Kulturno umjetničko društvo.

Organizatori pozivaju sve one koji vole i prate programe Brodskog kola, kao i one koji vole i uživaju u tradicijskim folklornim programima da budu na novoizgrađenoj vanjskoj sceni u Donjim Andrijevcima, te da , uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, svi uživaju u ovom jedinstvenom programu. 

 

31.08.2021 17:47:16

Facebook Twitter Instagram