Vijesti

Stožer civilne zaštite spreman za koronavirus

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije danas je održao medijsku konferenciju nakon zasjedanja u najužem sastavu.

Naime, obzirom da se situacija oko koronavirusa mijenja iz sata u sat, potrebno je djelovati i pripremiti se na vrijeme, pa se tako Stožer sastaje već neki period vremena u kojem su nabavili i dodatnu zaštitnu opremu. Upravo je danas potvrđen prvi slučaj u Hrvataskoj, nakon što je u Italiji zavladala panika.

Čelnik stožera i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković kazao je kako nema mjesta panici, te kako se pripremaju ra razne scenarije, pa tako su u potrazi i za lokacijom na kojoj bi se mogla organizirati karantena, po potrebi. Sve službe blisko surađuju i pritom slijede direktive nacionalnog Kriznog stožera, Ministarstva u Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije prim.dr.sc. Ante Cvitković kazao je da zasad, unatoč testiranjima i praćenjima, nema koronavirusa u našoj županiji, a ravnatelj Opće bolnice dr. Josip Benčević dr. Josip Samardžić dodao je da su u bolnici oformili tim koji svakodnevno prati novosti i planira kako postupati u određenim scenarijima. Pri tome imaju podršku policije koja odrađuje veliki posao na granici, kazao je Cvitković, a zamjenik načelnika Policijske uprave Ivica Ostrun dodao je da policija zaštitnu opremu ima još od migrantske krize.

Ono što je najvažnije je da nema mjesta panici, složili su se svi prisutni.

 

Facebook Twitter Instagram