Vijesti

ŠUKER DOBIO NOVI MANDAT U IZVRŠNOM ODBORU UEFE!

 U Rimu je održan 43. Kongres Uefe, na kojemu su održani i izbori za Izvršni odbor, a dosadašnji član Davor Šuker, predsjednik HNS-a, dobio je novi četverogodišnji mandat. Šuker je prvi puta izabran 2015. godine, a u četvrtak je između deset kandidata izabran na jednu od osam pozicija, s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (53 važeća listića).

Šukerov je reizbor još jedan veliki uspjeh hrvatskog nogometa te dokaz da su pored rezultata na travnjaku i hrvatski dužnosnici, na čelu upravo s predsjednikom HNS-a, prepoznati u međunarodnim forumima. Hrvatska će tako i dalje imati svoje mjesto za stolom gdje se odlučuje o najvažnijim pitanjima europskog nogometa.

Među preostalim izabranim članovima nalaze se i Francuskinja Florence Hardouin (izabrana aklamacijom) te Sandor Csanyi (Mađarska, 49), Luis Rubiales (Španjolska, 47), Fernando Gomes (Portugal, 45), Jesper Moller Christensen (Danska, 40), Armand Duka (Albanija, 36) i Andrij Pavelko (Ukrajina, 27).

Šuker je u sklopu Kongresa predstavio rad Nogometne komisije Uefe, u kojoj obnaša dužnost predsjednika. Nogometna se komisija u proteklom razdoblju bavila pitanjima poput VAR-a i dodatne zamjene igrača, kao i mogućnostima obrazovanja nogometaša kako bi se lakše nosili s izazovima po završetku igračkih karijera.

Hrvatsku su delegaciju na rimskom Kongresu uz predsjednika Šukera činili i izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.

Novi je predsjednički mandat aklamacijom dobio Slovenac Aleksander Čeferin, koji će tako Uefu voditi do 2023. godine.

"Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom. Istina je da smo u odličnoj poziciji, ali to nije dovoljno. Moramo misliti unaprijed na razvoj i buduće uspjehe. Ispunit ćemo zacrtanu strategiju, a kroz jedinstvo ćemo surađivati s udrugom klubova, ne odustajući od osnovnog načela, sportskog rezultata", poručio je.

07.02.2019 16:22:34

Facebook Twitter Instagram