Vijesti

Susret studenata i ministra poljoprivrede Tolušića

Sutra će se u Osijeku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održati 4. po redu nacionalna poljoprivredna konferencija Slavonika koju će otvoriti resorni ministar poljoprivrede te potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Tomislav Tolušić.

Tijekom konferencije ministar Tolušić će razgovarati s više od 150 studenata koji dolaze s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Visoko gospodarsko učilište Križevci, te studenti s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka. U razgovoru ministra i studenata bit će prilike da ministar kroz pitanja čuje što studente zanima i na koji način im ministarstvo može pružiti operativnu potporu budući da je financijska potpora mladim poljoprivrednicima već osigurana.

Na konferenciji se, kao i prethodnih 3 godina, očekuje 350 sudionika, predstavnika velikih, srednjih i malih tvrtki, predstavnici OPG-ova, predstavnici institucija koje provode poljoprivrednu politiku te predstavnici akademske zajednice.

Organizatori konferencije su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku, Apriori World, pokrovitelji konferencije su Ministarstvo poljoprivrede, Osječko – baranjska županija te grad Osijek, a institucionalnu potporu pruža Europska banka za obnovu i razvitak čija će direktorica Victoria Zinchuk govoriti na konferenciji.

www.inspiriramo-poljoprivredu.com


04.03.2019 17:49:30

Facebook Twitter Instagram