Vijesti

Svečano obilježen dan općine Staro Petrovo Selo

Polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja poginulim braniteljima u Starom Petrovom Selu, a po tom i kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu,započelo je obilježavanje Dana općine Staro Petrovo Selo. Vijence su položili predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici granične policije Stara Gradiška i Policijske uprave BPŽ.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića vijenac je položio brodskoposavski župan Danijel Marušić zajedno sa svojim zamjenikom Damirom Mirkovićem i izaslanstvom Općine Staro Petrovo Selo na čelu s načelnikom Nikolom Denisom i predsjednikom Općinskog vijeća Slavkom Mulcem. U ime Grada Nove Gradiške to je učinio gradonačelnik Vinko Grgić kao i načelnici općina Cernik (Vitomir Žakić),  Rešetari (Zlatko Aga) i Nova Kapela (Ivan Šmit).

U 10,00 sati u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa, dok je u 11,00 sati na prostoru pored Društvenog doma u Starom Petrovom otvorena izložba proizvoda lokalnih OPG-ova.

Program obilježavanja nastavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Starog Petrovog Sela na kojoj su predstavljeni radovi i projekti na području ove općine u proteklom razdoblju, a najzaslužnijim pojedincima uručena su i javna priznanja, posebice vinarima koji imaju dugu tradiciju proizvodnje vina. Prigodnim riječima okupljenima se obratio i župan Danijel Marušić koji je, čestitajući stanovnicima Dan općine, istaknuo dobru suradnju Općine i Županije na svim značajnim projektima. 

"Čast mi je danas biti ovdje i svima želim čestitati Dan općine. Predsjednik Vlade Plenković itekako je upoznat s radom ovakvih općina koje rade i koje zasigurno prema boljem životu. U ovoj je općini od iznimne važnosti revitalizirati i staviti u funkciju poslovnu zonu, a tu postoje jako dobri planovi. Brodsko posavska županija, također, u okviru projekta "Slavonija” preko europskih fondova obnavlja školu u Starom Petrovom Selu, a vrijednost je radova preko dva milijuna kuna. Općina Staro Petrovo Selo kreće krupnim koracima prema naprijed i mi im na tom putu želimo gospodarski, društveni i svaki drugi napredak." - kazao je župan Marušić. 

Program se nastavlja i sutra (subota, 30.lipnja) kada se u prijepodnevnim satima priprema motorcross na predviđenom poligonu uz „Car i MotoShow", a za razne igre spretnosti pobjednicima će biti uručene prigodne nagrade i pehari. Istog dana u večernjim satima nastupit će grupe "The Unimogs Band” i "The Second Hand Band.

Facebook Twitter Instagram