Vijesti

Svečano otvaranje radova na gradnji međudržavnog mosta preko Save kod Gradiške (BiH)

Svečano obilježavanje početka radova na izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške će se održati u petak, 11. listopada, a sudjelovat će ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković. 

Uz ministra Butkovića svečanosti će prisustvovati i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, europska povjerenica za mobilnost i promet, Violeta Bulc, šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, Johann Sattler te zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Saša Dalipagić. Podsjetimo kako je Ugovor za izgradnju mosta vrijedan 23,5 milijuna eura potpisan u sjedištu Hrvatskih cesta u srpnju ove godine. Ugovorom je predviđena izgradnja potpuno novog međudržavnog mosta, i to u sklopu realizacije I faze planirane brze ceste Granica Mađarske – Virovitica – Okučani – granica Bosne i Hercegovine, na dionici Okučani  - granica BiH.  

Izgradnja mosta kod Gradiške predstavlja zajednički projekt dviju država, a realizira se temeljem Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH. Projekt u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju mosta kao dijela koridora E661, koji povezuje područje srednje Europe i Jadranskog mora, a proteže se od Balatona u Mađarskoj do Splita u Republici Hrvatskoj.


Facebook Twitter Instagram