Vijesti

Svečano otvoren novi dječji vrtić u Sibinju

 U nazočnosti ministrice poljoprivrede RH Marije Vučković, brodsko-posavskog župana Danijela Marušića te načelnika općine Sibinj Josipa Pavića danas je svečano otvoren dječji vrtić u Sibinju koji je finaciran iz Podmjere 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, odnosno iz Operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. zgradnje dječjeg vrtića u Sibinju doprinijet će ostvarenju općeg cilja projekta – jačanju konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Sibinj te usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama lokalne zajednice i tržišta rada.

 
Izgradnjom vrtića ostvareni su specifični ciljevi projekta, i to unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine Sibinj.

Glavna zgrada dječjeg vrtića, veličine oko 630 kvadratnih metara, ima prostor za boravak djece u tri odgojno-obrazovne skupine - jednu jasličku i dvije vrtićke. Dovoljno je to za smještaj ukupno 54-ero mališana koji će uživati i u višenamjenskoj dvorani, a bez vlastitih prostorija nisu ostali niti odgajatelji, kao ni uprava Vrtića.

Parcela veća od 1800 kvadrata na kojoj se nalazi vrtić, dopustit će sibinjskim mališanima da u cijelosti uživaju i u boravku na otvorenom, a osnivanjem vrtićke ustanove, nakon mnogo vremena, Sibinjcima će biti omogućeni kvalitetni uvjeti provođenja skrbi o djeci i predškolskog odgoja na području cijele Općine.

Projekt izgradnje i opremanja vrtića koštao je 6.073.735,68 kuna.


25.09.2020 13:50:53

Facebook Twitter Instagram