Vijesti

Svečano proslavljen Dan općine Vrbje i blagdan svetog Roka

Tradicionalno uz Dan općine, mještani Vrbja danas, 16. kolovoza slave i svog zaštitnika sv. Roka. Svetkovina je počela polaganjem vijenaca pored spomenika hrvatskim braniteljima, te tradicionalnom misom na otvorenom, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Načelnik općine Vrbje, IGor Jurišić, naveo je projekte na kojima su radili u godinu dana. Kako je rekao, aktivni su bili na svim područjima, a polučeni rezultati su jako dobri, osjeti se napredak u pojedinim institucijama koje su prepoznale njihove projekte. 

Spomenuo je središnje projekte, prvenstveno infrastrukture, vodoopskrbe kojima su izgradili sve magistralne i sekundarne vodove, čime je postignuta stopostotna pokrivenost vodovodnom mrežom na području općine Vrbje. Postoji, kaže načlenik, i problem s priključcima, koji su nastali zbog spajanja dvije tvrtke, no mještanima jee poručio da će i taj problem uskoro biti riješen. 

Tu je i milijunska investicija, most između Vrbja i Bodovaljaca, Županijske uprave za ceste, odnosno Brodsko posavske županije, te je zahvalio ravnatelju Županijske uprave za ceste i županu Marušiću, koji su, navodi načelnik Jurišić, i omogućili gradnju ovog mosta, što je i završeno uoči dana općine. 

Uspjeh su ostvarili kod povlačenja sredstava Ministarstva regionalnog razvoja te su obnovili društvene domove u općini, a tu je i modernizacija kolnika u Sičicama, dok je drugi odobren projekt preko natječaja MInistarstva bilo gradnja dječjeg igrališta u Dolini, a planiraju napraviti i novo dječje igralište u samom Vrbju. 

Danas u anstavku programa u općini Vrbje predviđen je kulturno umjetnički program s početkom u 18 sati. 

Facebook Twitter Instagram