Vijesti

Svečano u Okučanima povodom Dana općine

 U Okučanima je danas bilo svečano na obilježavanju Dana općine.

Na posebnoj sjednici općinskog vijeća načelnik Aca Vidaković iznio je podatke o tome što je sve učinjeno u proteklih godinu dana, a posebno se zahvalio Brodsko-posavskoj županiji i Vladi Republike Hrvatske. Naime, upravo poreznom reformom narastao je proračun jedinica lokalne samouprave koje sada imaju daleko više sredstava za daljnje ulaganje.

Vidaković je kazao da sada imaju proračun od oko 11 milijuna kuna, a pri upravljanju se vode načelom dobrog gospodara- Okučani uvijek imaju dobre projekte, ali treba podvući crtu i reći da se ne živi od komunalne ili društvene infrastrukture. Moramo raditi na tome kako zadržati ljude na našem području, kako skrbiti o njima, te kako i na koji način vratiti one koji su otišli.

Općina zato ima akcijski plan, u suradnji sa drugim općinama i dva grada na temu kako unaprijediti gospodarstvo, obrte i poljoprivredu. To je prioritet, naglasio je načelnik, a upravo su zato osmislili plan.

A Okučane su danas posjetili i župan Danijel Marušić te predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, koji su također naglasili da Županija podržava sve projekte u interesu građana, a svim žiteljima čestitali su sretan Dan općine.

15.06.2020 13:44:25

Facebook Twitter Instagram