Vijesti

Šveđani u posjetu Tehničkoj školi

 Da je Tehnička škola primjer dobre prakse odavno je poznato, a danas su to saznali i Šveđani.

Petnaestak predstavnika švedskog zavoda za zapošljavanje, škola, agencija i ostalih sudionika na tržištu rada u sklopu europskog projekta stiglo je danas u Slavonski Brod- posjećuju škole diljem Europe, a na popisu se našla i Tehnička škola.

Predstavnici škole, Industrijsko-obrtničke škole, Hrvatske gospodarske i Obrtničke komore održali su kratku prezentaciju na kojoj su predstavili hrvatski obrazovni sustav, svoju suradnju i rezultate koje postižu, a švedska delegacija imala je puno pitanja. 

Zato su ih poveli i u obilazak kako bi osobno vidjeli sve CNC strojeve, 3D printere i slične strojeve s kojima u školi raspolažu te kako bi razgovarali s učenicima i profesorima.

Ravnateljica Vikica Lukić kazala je da je ova posjeta veliki kompliment, a s njom se slaže i pročelnica Anica Vukašinović jer je važno razmjenjivati iskustva.

Annete Eggstrom, članica švedske delegacije kazala je da unatoč razlikama naše dvije zemlje, njihov obrazovni sustav nije savršen i ima prostora za promjenu, a možda neočekivano- i oni mogu nešto naučiti od nas. Posebno je oduševljena, kaže, brojem djevojaka koje je vidjela na školskim hodnicima i ženama u kabinetima jer u Švedskoj puno pozornosti polažu na ravnopravnost.

Facebook Twitter Instagram