Vijesti

'Svi smo mi praunuci motike'

 Novinar i publicist Ilija Maoduš u subotu je u Društvenom domu predstavio svoju najnoviju knjigu, ovoga puta o Bickom selu.

Dio je to većeg projekta u kojemu je Maoduš po jednu knjigu posvetio svakom selu općine Garčin, sa ciljem da bogatstvo kulturnog i privatnog života sačuva od zaborava, ali i da na neki način oda počast onima koji su tu bili prije nas.

-Svi smo mi praunuci motike- navodi Maoduš staru poslovicu, dok pojašnjava kako su naši stari stvorili preduvjete kako bismo upravo mi danas bili ovdje.

Točna godina prvog spomena Bickog sela nije poznata i varira od izvora do izvora, no u nekim publikacijama spominje se još u 16. stoljeću. Kroz stoljeća su brojni mještani dolazili i odlazili, pokazao je njegov povijesni pregled, a on je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što mu se dogodila 'duhovna lavina' koja ga je potaknula da nastavi stvarati i pisati- jer nije samo stvar čuvanja od zaborava nego i odavanja počasti onima koji to nisu doživjeli, pojasnio je autor, dodavši da se nada da će stići napisati još dvije knjige, a upravo one mogu biti vrijedan temelj daljnjih istraživanja.

18.07.2021 07:52:00

Facebook Twitter Instagram