Vijesti

Trčanje u subotu, svi su pozvani!

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i uz suorganizciju Trkačkog kluba „Brace“ i Područnog ureda za zaštitu i spašavanje te uz potporu Brodsko-posavske županije, u subotu 10. veljače po sedmi puta, održati će se rekreativno trčanje od Sportske dvorane Vijuš do Poloja i natrag, u dužini 5 km.

SLAVONSKI BROD - U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje i uz suorganizatore Trkački klub „Brace" i Područni ured za zaštitu i spašavanje te uz potporu Brodsko-posavske županije, u subotu 10. veljače po sedmi puta, održati će se rekreativno trčanje od Sportske dvorane Vijuš do Poloja i natrag (5 km). 

Uz pripadnike hitnih službi s područja Brodsko-posavske županije, sudjelovat će svi oni koji vole trčanje, a očekivani broj sudionika je 200. Nitko se ne mora unaprijed prijavljivati. Dovoljno je doći u predvorje Sportske dvorane Vijuš u 10,30 sati, preuzeti svoju majicu i startati s trčanjem u 11,02 sati.

HODOGRAM AKTIVNOSTI:

10,30 – 10,50 sati evidentiranje sudionika i podjela majica u predvorju Sportske dvorane „Vijuš" 

10,50 – poziv sudionicima za slikanje na stepenicama ispred Sportske dvorane „Vijuš"

11,00 – kratko obraćanje organizatora s uputama o trčanju 

11,02 – označavanje starta rekreativnog trčanja hicem iz startnog pištolja -voditelj Predstavništva Europske komisije u     Hrvatskoj  Branko Baričević

11,40  - prigodno obraćanje sudionicima u predvorju Sportske dvorane 

  Ravnatelj DUZS Dragan Lozančić

  Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević

  Predsjednik TK Brace Anto Ravlić

                 – uručivanje zahvalnica zaslužnim za organizaciju

                 – druženje sudionika rekreativnog trčanja uz prigodno osvježenje

Vijeće Europskih zajednica je 29. srpnja 1991. godine donijelo Odluku o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (Council Decision 91/396/EEC) koji sve hitne službe integrira u jedinstveni sustav pružanja pomoći građanima Europske unije.

Predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća Europe su 11. veljače 2009. godine potpisali tripartitnu deklaraciju kojom je ustanovljen 11. veljače kao Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Deklaracijom se pozivaju zemlje članice EU da medijski promiču ovaj jedinstveni broj i sve aktivnosti kojima se obilježava ovaj dan kako bi što više građana Europske unije bilo upoznato s namjenom broja 112.

 

Broj 112 jedini je broj za hitne službe u 8 država članica EU: Danskoj, Estoniji, Finskoj, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Švedskoj.

 

Jedinstveni europski broj za hitne službe 112 u Republici Hrvatskoj uveden je u operativnu funkciju 11. veljače 2005. godine. U Republici Hrvatskoj djeluje 20 Županijskih centara 112. Za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje jedan centar 112.

 

U cilju širenja svijesti o postojanju i značaju broja 112 u Europi i Hrvatskoj prigodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 Državna uprava za zaštitu i spašavanje putem Područnih ureda za zaštitu i spašavanje u suradnji s hitnim službama organizirat će edukaciju predškolske i školske djece, posjete Županijskim centrima 112 te brojne druge prigodne aktivnosti u cilju promidžbe broja 112.

 

Po sedmi puta na jedinstveni način promovira se zdrav način života, suradnja građana i hitnih službi te značaj broja 112 rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi na 5 km u Slavonskom Brodu. Očekuje se oko 200 sudionika koji će startati simbolično 10. veljače 2018. u 11 sati i 2 minute ispred sportske dvorane „Vijuš" u Slavonskom Brodu.

08.02.2018 09:04:50

Facebook Twitter Instagram