Vijesti

Treća Nacionalna radionica u sklopu projekta WACOM

Treća nacionalna radionica u sklopu projekta "Upravljanje izvanrednim situacijama u slivu rijeke Save - WACOM" održana je u utorak, 25. listopada u Hotelu Art u Slavonskom Brodu.

Podsjetimo kako je glavni cilj projekta poboljšati prekogranične kapacitete za slučajeve onečišćenja i poplava na vodotocima u slivu rijeke Save, unaprijediti suradnju između ključnih aktera (civilne zaštite, administracije za upravljanje vodama i riječnu plovidbu) i zajedničko razvijanje procedura za aktivaciju protokola upravljanja nesrećama u slivu.

U projektu sudjeluju projektni partneri iz Hrvatske, BIH, Slovenije i Srbije iz različitih područja djelovanja (upravljanje vodama, civilna zaštita, riječna plovidba i istraživačke ustanove) te pridruženi partneri, također, iz savskih zemalja. Projekt je započeo u srpnju 2020. i traje do prosinca 2022. godine, a vodeći partner projekta i projektni koordinator je Univerza Ljubljana. Projekt je odobren od strane EU INTERREG Danube Transnational Programme, prioritetni specifični cilj Poboljšanje pripremljenosti za upravljanje rizikom zagađenja okoliša te se sufinancira sredstvima EU u vrijednosti 11,78 milijuna kuna.

Inače, za vrijeme trajanja WACOM projekta (do prosinca 2022. godine) održat će se se četiri nacionalne i tri regionalne radionice čiji je cilj sveobuhvatan i interaktivan osvrt na stanje upravljanja incidentnim situacijama (poplave i akcidentna zagađenja) uz rijeku Savu koja protječe kroz sve četiri države, ujedno i sudionice ovog projekta.
 


 

25.10.2022 14:50:11

Facebook Twitter Instagram