Vijesti

Tri od tri za brodske rukometašice!

Iznimno uspješan vikend je iza djevojki U16 koje su u nastavku 1. hrvatske kadetske rukometne lige sjever gostovale u Cerni te ostvarile 3 pobjede u tri odigrane utakmice.

1. hrvatska kadetska rukometna liga igra se turnirski, a u Cerni su, uz ŽRK Brod, nastupile ekipe Cerne, Orahovice, Đurđevca i Darde.

Djevojke iz ŽRK Brod su prvu utakmicu odigrale protiv ŽRK Orahovica te pobjedile uvjerljivo 15:4.

Protiv djevojaka iz Đurđevca konačni rezultat je bio 25:11 (poluvrijeme 13:4). Čak 10 djevojaka iz Broda u ovoj utakmici upisalo se na listu strijelaca što pokazuje širinu klupe trenera Darka Celnera, a pogocima su se posebno istaknule Katja Munđar sa 7 golova te Helena Kovačević sa 4 pogotka.

Zadnja utakmica protiv ŽRK Darda trebala je biti svojevrsni derbi ovog kola no Brođanke su pokazale da je njihova obrana nepremostiva prepreka za djevojke iz Baranje. Konačni rezultat je bio 23:10, no prvo poluvrijeme je pokazalo stvarnu čvrstinu obrane Brođanki. Poluvrijeme je završilo 15:3 a igračice Darde su prvi pogodak postigli u 13. minuti.

Čvrsta obrana te odlične vratarke predvođene reprezentativkom Gabrijelom Bajan velika su snaga ove ekipe, a u utakmici protiv Darde napadački su odskočile desno krilo Helena Kovačević sa 7 golova, reprezentativni pivot Ana Vrdoljak sa 5 pogodaka te lijevi vanjski Brođanki Lucija Čondrić koja je također postigla 5 golova.

Ukupni skor od 63 postignuta i 25 primljenih golova uz 3 pobjede zadovoljilo je trenera Celnera koji je nakon odigranih utakmica izrazio zadovoljstvo rezultatom, no posebice pristupom djevojki koje su sve 3 utakmice odigrale u visokom ritmu.

Nakon odigranih 8 kola 1. hrvatske kadetske rukometne lige Brođanke su bez poraza te dijele vodeću poziciju.

Na turniru su nastupile:

Gabrijela Bajan, Rea Kruljac, Lucija Čondić, Nikolina Čabraja, Helena Kovačević, Tadijana Zorić, Ina Sudar, Ana Vrdoljak, Ena Vargić, Rea Bašić, Katja Munđar, Ema Vidmar, Klara Perković te Antonela Čabraja.

27.01.2020 09:32:22

Facebook Twitter Instagram