Vijesti

TS 'AIS' pobjednik 36. županijske smotre tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu

Večeras je u Slavonskom Kobašu održana 36. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije 'Kobaš 2018'. Organizator je bio, kao i obično, KUD „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša, pokrovitelj Ministarstvo kulture RH, a supokrovitelji su bili Brodsko-posavska županija i Općina Oriovac. Program je otvoren etnografskom izložbom 'Polutak Kobašanke', autorice Mande Mitrović. U popodnevnom programu u crkvi sv. Ivana Krstitelja održan je koncert Velikog zbora župe Gospe Brze Pomoći iz Slavonskog Broda, nakon kojeg je uslijedilo tradicionalno kolo na placu. U Domu kulture održana je nakon toga sama smotra tamburaških sastava, koju je otvorila zamjenica načelnika općine Oriovac Željka Čorak.

 

U programu su nastupili su tamburaški sastavi: TS Animato iz Nove Kapele – Batrine. TS FA 'Broda' iz Slavonskog Broda, TS KUD-a Tamburica iz Starog Petrovog Sela, TS AIS iz Slavonskog Broda, TS KUD-a Slavonija iz Starog Topolja. TS KUD-a Starča iz Gornjih Bogićevaca, TS KUD-a Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša, TS KUD-a Lovor iz Trnjana i TS KUD-a Drežnik iz Drežnika. 

 

Njihove programe i ove je godine pratio Ocjenjivački sud u sastavu: Mihael Ferić, Krunoslav Dražić i Tihomir Ivanetić. Nakon same smotre, već po tradiciji, održan je mali okrugli stol sa predstavnicima tamburaških sastava, na kojemu su članovi žirija ocjenili svaki sastav i obrazložili svoje odluke. Kao najbolji sastav koji će predstavljati županiju na državnom natjecanju u Dugom Selu izabrali su TS 'AIS', a za sastav koji će nastupiti na Brodskom kolu, izabrali su TS KUD-a Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša.

 

07.10.2018 22:17:00

Facebook Twitter Instagram