Vijesti

U Bruxellesu počeo Seminar za regionalne medije

U Bruxellesu je u tijeku prvi dan Seminara za regionalne medije, koji je otvoren sastankom s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. Tako su bili nazočni sljedeći zastupnici; Tonino Picula, Biljana Borzan, Jozo Radoš, Davor Škrlec, Marijana Petir, Dubravka Šuica, Ruža Tomašić, Ivana Maletić, Željana Zovko, Ivan Jakovčić. Na trodnevnom seminaru je zastupljeno dvanaest predstavnika medija iz cijele Republike Hrvatske, među njima i urednica Informativnog programa Radio Slavonije Daniela Domorad. 

Jedna od tema sastanka, o kojoj je izvijestila zastupnica Borzan, bilo je izvješće o različitoj kvaliteti proizvoda na tržištu Europske unije, prije dva mjeseca izglasano u EU parlamentu, upravo na poticaj Borzan, kao izvjestiteljice za razliku u kvaliteti prehrambenih proizvoda. 

Eu zastupnik Picula je pak izvijestio o velikom projektu koji obuhvaća hrvatske otoke; naime, od preko dvije tisuće europskih otoka, naši su otoci odabrani uz grčki Sinfos i irski Arani u sklopu Poziva za iskazivanje interesa europskim otocima za stručnu i tehničku podršku za planiranje, pripremu i/ili unaprjeđenje energetske tranzicije, koji su prije nekoliko dana zajednički objavili Tajništvo za otoke i Europska komisija.

'Vjerujem kako će otočani znanja koja će steći prenijeti i na druga područja, ne samo energetiku. Sljedećih ćemo godina uporno raditi kako bi ojačali Kohezijsku politiku EU, posebice onaj dio koji se odnosi na proračun regionalnog razvoja", izjavio je zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula


20.11.2018 14:43:00

Facebook Twitter Instagram