Vijesti

U Đakovu danas 16. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

 16. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom predsjedava premijer Andrej Plenković održava se danas u Đakovu, a u ime Brodsko-posavske županije na njoj nazoči župan Danijel Marušić.
Na sjednici u Đakovu članovima Savjeta predstavit će se informacija o regionalnom razvoju kroz ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema, zatim informacija o ulaganjima u poljoprivredu, ostvareni rezultati i plan ulaganja u 2024. godini kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, projekt povratka Hrvatske vojske u Beli manastir te projekt razvoja kontinentalnog turizma u Slavoniji, Baranji i Srijemu.
 
Na sjednici je, izmeđuostalog, rečeno kako  je od listopada 2016. godine do danas u Slavoniju, Baranju i Srijem, kroz projekte,  uloženo je 2,9 milijardi eura, a konkretno  u Brodsko-posavsku županiju 337 milijuna eura.
 
Uoči početka sjednice Savjeta, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je ugovore Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske, Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo i Udruzi Veličanka, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek Ugovor za energetsku obnovu zgrade Muzeja Đakovo.  
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici, Okučanima, Pitomači i Otoku.

12.01.2024 13:25:07

Facebook Twitter Instagram