Vijesti

U hotelu Art održano tradicionalno blagdansko druženje NK Marsonije

Jučer je u hotelu Art održano tradicionalno blagdansko druženje igračam uprave i prijatelja NK Marsonije, na kojem se govorilo o rezultatima seniorske ekipe u natjecanju Treće lige sjeveroistok kao i o planovima za 2019. godinu. Osim rezultatskog plana istaknut je dio oko uređenja Stadiona uza Savu što je prvi preduvjet za plasman u viši rang natjecanja.

Posljednje okupljanje svih onih koji su uz NK Marsoniju bilo je u dobrom raspoloženju na kraju 2018. godine koja je za klub bila turbulentna. Predsjednik Marsonije Dubravko Galović rekao je kako je 2018. godina jako dobro počela, međutim, tragičan gubitak Brune Boban sve je preokrenuo. Tako se u prošloj sezoni klub nije uspio plasirati u Drugu ligu što nije niti cilj u ovoj. Ako se slučajno ukaže mogućnost i u 2019. godini Bijelo – crni će ju iskoristiti.

Osim uprave kluba i stručnog stožera bili su nazočni članovi skupštine te saborski zastupnik Pero Ćosić, pa pomoćnik ministra regionalnog razvoja i EU fondova Dragan Jelić kao i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu u Brodsko – posavskoj županiji Anica Vukašinović. Svi oni uz Grad Slavonski Brod podržavaju i pomažu Marsoniju koja uskoro želi napraviti iskorak, ali kad se za to stvore svi preduvjeti.

Jedan od stožernih igrača današnje Marsonije je kapetan Marko Čanić koji je uz odlaske u Šibenik i Zagreb među Bijelo – crnima već 15. godina. Za sada još uvijek nema službene potvrde tko će od postojeće momčadi napustiti svlačionicu, dok je sigurno da i dalje uz kapetana Čanića ostaju: Balentović, Šimac, Gudelj, Sivrić, Memović, i Mišić. Uz njih trener Domagoj Kosić koji će i dalje voditi momčad imat će puno mladih igrača među kojima su: Baričević, Cvitković, Stopić, Dančević, Garić, Radić, Grgić, Jelić i drugi. Svakako da je želja predsjednika Galovića ove zime malo osvježiti momčad s dobrim zadnjim veznim te dva bočna igrača za desnu i lijevu stranu. Trener Kosić prvo okupljanje u 2019. godini kao i početak rada najavio je za ponedjeljak, 14. siječnja.

Autor: Josip Šebalj

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija