Vijesti

U Industrijsko- obrtničkoj školi ispratili još jednu generaciju

 Svečana podjela svjedodžbi o završnom radu održala se danas u Industrijsko-obrtničkoj školi Slavonski Brod, pa je tako još jedna generacija, njih 247, izašla iz školskih klupa i otisnula se na tržište rada.

Najboljima su podijeljene i pohvalnice, a posebna priznanja dobili su učenici za svoje brojne uspjehe na strukovnim natjecanjima, ali i izvannastavnim aktivnostima u kojima su ostvarili zapažene rezultate, poput futsala.

Ravnatelj Luka Mladinović istaknuo je kako je ponosan na ovu generaciju i školu koja prati trendove i nove tehnologije, a njihova zanimanja nikad neće izumrijeti, naglasio je.

-Naši učenici su svi dobri, ali vidite da imamo državnog prvaka iz automehatronike, i ima tu brojnih talenata koje smo izbrusili i koji će naći svoje mjesto na tržištu rada.

Industrijsko-obrtnička škola već godinama surađuje sa gospodarstvenicima i poduzetnicima, i njihova se iskustva i potrebe uzimaju u obzir prilikom kreiranja upisnih kvota, a mnogi od njih već godinama stipendiraju učenike i garantiraju im posao. Tako je i bilo i na današnjoj podjeli svjedodžbi na koju su stigli i predstavnici tvrtki poput Simplexa, Đuro Đaković Montaže, Đuro Đaković Strojne obrade te drugih, koji su se obratili učenicima.

Hrvoje Kekez, direktor ĐĐ Strojne obrade ispričao je kako je tvrtka odavno prepoznala važnost mladih kadrova i još 2005. su počeli stipendirati učenike, a prilikom podjele svjedožbi, obično bi tvrtka već potpisivala ugovore sa mladim radnicima. Gospodarska i ekonomska kriza na neko su vrijeme usporili taj proces, no sada je suradnja ponovno moguća na obostrano zadovoljstvo. Mladima jer imaju posao, tvrtkama jer imaju radnike, a lokalnoj zajednici jer se na takav način razvija gospodarstvo.

Darko Katić iz ĐĐ Montaže naglasio je i kako se percepcija prema ovim zanimanjima mijenja te kako ona više nisu 'manje vrijedna' u društvu, dapače, i društvo je svjesno koliko je teško naći dobre majstore, a nakon nekoliko godina u lokalnim tvrtkama, i ovi će mladi ljudi biti vrhunski u svome poslu. 

Facebook Twitter Instagram