Vijesti

U Kutjevu predstavljen program Aurea festa Požega 2018.

Sinoć je u Kutjevu predstavljen program ovogodišnjeg Aurea festa u Požegi. Sudeći po onome što smo čuli u najavi, pratit će ga uistinu dobre vibracije. Festival traje od 30. kolovoza do 2. rujna, a program koji nudi dugo nije bio ovako maštovit, kreativan i kvalitetan. Program je počeo tradicionalnim punjenjem festivalskog vina. Ove godine je pripremljeno tisuću butelja vrhunske graševine, berba 2017. godine, te tristo butelja pinoa crnog. Vinarija d.d. „Kutjevo“, glavni je i ponosni sponzor festivala, istaknuo je Josip Vitez - Kutjevo d.d. kao generalni sponzor festivala podržava Aurea fest zbog pozitivnih vrednota, tradicije i kulture koju njeguje dugi niz godina. Festival i naša vina su jako jako dobra poveznica.- 

Nakon predstavljanja festivalskog vina u kutjevačkom Starom podrumu, program festivala su predstavili gradonačelnik Požege Darko Puljašić, direktor festivala Ivan Bunjevac, umjetnički direktor Damjan Pirović, te direktorica TZ Grada Požege i marketinga festivala Silvija Podoljak. 

Gradonačelnik Darko Puljašić je pozavo sve Požežanke i Požežane i drage goste da dođu na Aurea Fest u grad Požegu - Prilika je to da kroz četiri dana pokažemo sve bogatstvo Slavonije, vrhunsku zabavu, izvrsnu hranu i piće te kvalitetu glazbe. Nadam se da ćemo biti gostoljubivi kao i uvijek i da će svatko uspjeti pronaći nešto po svom ukusu.- 

Program u četvrtak 30. kolovoza započinje Festivalom običaja i kulturne baštine te Izborom najgizdavije šokice, a nastavlja se 4. Aurea Jazz Fest, kojeg će tradicionalno kao domaćini otvoriti Big Band Požega s gostima poput Marka Tolje, te se nastaviti koncertom grupe Cubismo. U noćnim satima kreće Aurea Fest elektronske glazbe, na kojem će se predstaviti Peznt, najpoznatiji hrvatski house dvojac iza kojega se kriju Blacksoul i Mark De Line. 

Petak 31. kolovoza donosi Aurea Fest popularne glazbe s 18 hitova izvođača kao što su Mia Dimšić, Vanna, Neno Belan, Igor Delač, Marko Tolja, Vigor, Fluentes, Marko Kutlić i drugi, a novina je od ove godine Aurea Urban Fest u petak navečer, na kojemu će se predstavit TBF, Brain Holidays i Justin's Johnson. 

U subotu 1. rujna slijedi glazbena poslastica regionalne zvijezde sevdaha Amire Medunjanin, za čiji su koncert ulaznice rasprodane u rekordnom roku, dok će cjelovečernji koncert na Trgu Svetog Trojstva održati Petar Grašo. U nedjelju 2. rujna su tradicionalne „Zlatne žice Slavonije“ s dvadesetak legendarnih tamburaških sastava i pjevača. Najbolji hrvatski tamburaši, osim predstavljanja nove pjesme, održat će i koncert povodom 30 godina postojanja. Od drugih izvođača svakako treba izdvojiti Miroslava Škoru, Slavonske lole, Slavonske dukate, Borisa Ćiru Gašparca, Stjepana Jeršeka Štefa, Garavuše, Širok šor i mnoge druge. 

Jedna od novina festivala je Aurea Art park – mala, umjetnička oaza u Parku pod gradom koja će povezati glazbene programe i umjetnike u parku. Tu je i Dječji festival na Trgu sv. Terezije Avilske, a novina je i raznolika i zanimljiva, urbana gastronomska ponuda. 

Direktorica TZ grada Požege i marketinga festivala Silvija Podoljak predstavila je gastro ponudu festivala - Razmišljali smo kako u ovu festivalsku priču, na najbolji način uvesti hranu i spojiti je s vinom. Vjerujem da smo ove godine u tome uspjeli, što će pokazati Funky food, nova dimenzija hrane, sadržaj koji sve posjetitelje Aurea Festa očekuje na četiri gradske lokacije - Trgu Svetog trojstva, Trgu svete Terezije, Lermanovoj ulici i Atletskom stadionu. Mjesta su to na kojima ćemo služiti tradicionalna slavonska jela na sasvim novi, funky način, u štosnoj eko ambalaži, u street food verziji, pa svakako navratite.-

Kompletan program ovogodišnjeg Aurea festa možete pogledati ovdje.

21.08.2018 19:16:00

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija