Vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja otvorene dvije izložbe

 U Muzeju Brodskog Posavlja sinoć su otvorene dvije izložbe- 'Religije kamenog doba' i 'U temeljima grada', i to u suradnji sa Arheološkim muzejom Zadar.

Ravnatelj Hrvoje Špicer kazao je da je Zadar ogromno muzejsko područje koje se istražuje, a izložbe govore o razvoju grada tisućama godina- Zaista sam sretan zbog ove suradnje i izložbe, zbog prilike da je Slavonski Brod uspio dobiti ovu izložbu, ali i posjetom najvećeg autoriteta za paleolitik, profesora Ivora Karavanića sa Filozofskog fakulteta.

Karavanić je na izložbi 'Religije kamenog doba' sudjelovao kao suautor, a sinoć je posjetio i Slavonski Brod te kazao kako izložba na slikovit način govori o samim počecima paleolitika kada je čovjek bio nomad, ali  i nešto kasnije kada su se ljudi organizirali u neolitiku- U najranijem vremenu čovjek se kao  nomad seli i dio je prirode, a kasnije kada počinjemo proizvoditi hranu, čovjek postaje gospodar, mijenja se svjetonazor i više se ne seli, nego stvara dom. Religija je dio svakodnevnog života, pa se tako odražava i na cijeli svjetonazor.

Facebook Twitter Instagram