Vijesti

U Pleternici nastavljaju s projektima: Jedan od najvećih težak je gotovo 200 milijuna kn

Grad Pleternica u Požeško slavonskoj županiji, unatoč situaciji s epidemijom, i dalje, uz mjere zaštite, radi na svojim središnjim aktivnostima. Radi se na postavljanju fasade na školskoj zgradi buduće srednje škole,zatim na energetskoj obnovi tamošnje osnovne škole, koji bi trebali završiti do prvog rujna. Također, u iduća dva tjedna počinje gradnja gradske tržnice u Pleternici, što će svakako obradovati lokalne poljoprivredne proizvođače, u vrijeme kad je lokalna proizvodnja važna za opstanak OPG-ova. Rok završetka radova na tržnici je devet mjeseci, a osim toga u okviru prostora bit će i veliko parkiralište sa 180 park mjesta. U samom središtu grada tako će se otvoriti mogućnost prostora za velik broj vozila. Projekt se financira iz mjera ruralnog razvoja i vrijedan je oko osam milijuna kuna, doznajemo u razgovoru s gradonačelnicom Pleternice, Antonijom Jozić.

Traju radovi i na projektu aglomeracije vrijednom više od 200 milijuna kuna, što ga čini najvećim projektom u Pleternici, a krenuli su početkom travnja.

'Ovo je iznimno zahtjevan i kompleksan projekt, gradi se preko 40 km kanalizacijske mreže, zajedno s popratnim objektima, a počeli su na području naselja Viškovci, a potom sele u sva ostala naselja. Planirani rok završetka je studeni 2021. godine', rekla je Jozić. 'Naravno moramo izgraditi i pročistač, koji se gradi na rijeci Orljavi, a za izvođača bit će objavljen javni natječaj. Tako ćemo dobiti jednu funkcionalnu cjelinu. Poseban sustav odvodnje bit će Zagrađe Bučje Brodski Drenovac, s manjim uređajem za pročišćavanje voda, za što se nadamo da će ući u plan Hrvatskih voda, obzirom da se ne može financirati iz EU fondova, zato što se prvo financiraju veliki sustavi, a potom se ide na manje sustave'. Gradonačelnicu Pleternice smo upitali i o ljetnim manifestacijama i smotrama na ovom području, obzirom na aktualnu situaciju:

17.05.2020 09:25:00

Facebook Twitter Instagram