Vijesti

U Pleternici otvorena suvenirnica

Iako je pandemija usporila proces, u Pleternici je ovog vikenda otvorena suvenirnica, prigodno prije Devetnice  Gospe od suze kada u grad dolazi veći broj hodočasnika.

Poznato je kako Pleternica bilježi sve veći broj turističkih dolazaka, prvenstveno zbog centra Terra panonica i Muzeja bećarca, stoga je otvorenje suvenirnice zaokružilo cijelu priču, a cilj je kreirati jedinstvenu turističku ponudu, kazala je gradonačelnica Marija Šarić.

Osim toga namjera je i promovirati, odnosno ponuditi platformu za plasman proizvoda domaćih proizvođača, a oni su ranije već okupljeni u zadrugu pod nazivom Pleternička korpa- svi će oni naći svoje mjesto u suvenirnici, kazala je upraviteljica agroturističke zadruge Monika Maras.

Županica Antonija Jozić čestitala je svima uključenima u ovaj projekt, te podsjetila da su od početka ove godine do danas već zabilježili odličan broj učeničkih grupa u posjetu. Suvenirnica je zato na posjetu gdje se ljudi susreću, na odličnoj lokaciji, a mjesto je gdje svi posjetitelji mogu dobiti važne informacije o gradu.

Barbara Rudež voditeljica je Poduzetničkog centra, a ovom prilikom pojasnila je kako su upravo oni vodili otvorenje suvenirnice- Bit će to polazna točka za sve posjetitelje, ali i građane. Obzirom da nam se bliži Devetnica, stoga bih pozvala sve da nakon mise posjete naše turističke sadržaje u centru, poručila je Rudež.

22.08.2021 08:05:17

Facebook Twitter Instagram