Vijesti

U Požegi obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

U prostorijama Gradske knjižnice u Požegi, u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ iz Pakraca, održana je edukacija za predstavnike Udruga i institucija koje se bave problematikom zaštite žrtava i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja pod nazivom „Rad s posebno osjetljivim skupinama žrtava nasilja u obitelji - vulnerabilne skupine“. Edukaciju je provela Branka Žigante Mašić, umirovljena sutkinja Visokog prekršajnog suda, i to u sklopu programa „Kroz suradnju do kvalitetnog pružanja usluga“, kojeg je podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Istom prilikom, obilježen je i  27. siječnja - Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta u okviru aktivnosti koje se provode tijekom jednogodišnjeg  predsjedanja Republike Hrvatske Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust (IHRA).

Taj se dan obilježava nizom edukativnih, mirovnih, kulturnih i političkih aktivnosti kojima se odaje počast žrtvama holokausta tijekom Drugog svjetskog rata, podiže svijest o prevenciji genocida i doprinosi ostvarenju ciljeva UN-ove Rezolucije o danu sjećanja na holokaust.

U okviru navedene edukacije koordinatorica OCD-a Delfin Mira Bilopavlović  i policijski službenici za prevenciju PU požeško-slavonske, Miro Miličević i Goran Matijević su  sudionicima skupa   održali prezentaciju  vezanu uz obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta te ih upoznali s aktivnostima i ciljevima Međunarodnog saveza sjećanja na Holokaust (IHRA).

25.01.2024 13:37:10

Facebook Twitter Instagram