Vijesti

U Slavonskom Brodu premijerno prikazan putopisni dokumentarac 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

 

Prošle je nedjelje, 15. rujna, u  dvorani Centra mladih u Slavonskom Brodu premijerno prikazan putopisno dokumentarni film „Idemo na istok bez Gorana Milića“. Premijeru je pratilo 200-ak ljudi, ne samo Brođana, nego i gostiju iz drugih slavonskih gradova.  Riječ je o filmu koji se počeo snimati tijekom prošlogodišnjeg putovanja zemljama istočne Europe. Tročlana ekipa avanturista – bajkera koju čine Josip Marijanović i Jan Škobić Bovan iz Mostara i naš Brođanin Domagoj Dević, poznatiji kao Rasta, odvažili su se u ljeto 2018. na avanturu dugu 5000 kilometara vozeći svoje motocikle kroz deset istočnoeuropskih zemalja. Tijekom 13-dnevnog putovanja istražili su ljepote glavnog grada Mađarske, suočili se s ukrajinskim cestama, upoznali neobične gradove koji su ostali „zarobljeni“ u nekim drugim vremenima. Uživali su na obali Crnog mora, prošetali dvorcem grofa Drakule na Karpatima, doživjeli čari vožnje planinom Balkan, osjetili ritam Soluna i toplinu Egejskog mora. Penjali su se na mistični Olimp i povijesnu Meteoru, te uživali u zalasku sunca na jednom od fascinantnijih mjesta u Grčkoj. Kupali su se na najljepšim plažama svijeta, doživjeli raznolikost juga i sjevera Albanije. Ovaj trojac, veliki su zaljubljenici u putovanja, istraživanje nepoznatog, izlaska iz zone komfora. Oni su učinili i čine ono što mnogi od nas toliko priželjkuju, ali još uvijek pronalaze izgovore kako bi ostali u zoni sigurnog. Stoga, ovim filmom nadaju se kako će motivirati sve one koji već dulje vremena razmišljaju  kako se odvažiti i otisnuti se na jednu od svojih manjih ili većih avantura života. U stvaranju ovog filma sudjelovao je sedmeročlani tim: redatelj Domagoj Skutari , grafički urednik Hrvoje Wächter, ton majstor Matija Obradović,  narator Ivica Vlašić, tehničari Mislav Crnjac i Vedran Vranić,  te Tajana Ćosić i Ivana Skutari koje su bile zadužene za PR i  marketing. 

 

Film je to koji ima i edukativnu i zabavnu poruku. Sjajan je  prikaz avanture, prekrasnih pejzaža, krivudavih cesta, različitosti kultura, nacija, religija... Reakcije publike su  bile odlične. Mnogi su nakon projekcije filma htjeli čuti još pokoju informaciju, pa im je Rasta bio na raspolaganju odgovoriti na sve ono što ih je zanimalo. 

 Zanimljivost ovog filma, iako nosi naziv „Idemo na istok bez Gorana Milića“, jest pojavljivanje Gorana Milića, na samome njegovom kraju. Tijekom kratkog razgovora, ovaj poznati novinar i putopisac udijelio im je pokoji savjet, kojeg su itekako primijenili tijekom ovogodišnjeg putovanja u Maroko, čiji kadrovi čekaju svoj početak montiranja. Na kraju, ništa manje važno, treba naglasiti kako je film posvećen Adamu Grgiću, mladome Brođaninu koje je 2016. tragično stradao u 21. godini. 


 

 


 

Facebook Twitter Instagram