Vijesti

U Svetom Martinu na Muri otvoreni su Dani HURiN-a

  U organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika u utorak su otvoreni Dani HURiN-a, koji se ove godine održavaju u Svetom Martinu na Muri. Tijekom dvodnevnog programa, uz svečanu dodjelu HURIN-ovih nagrada, održat će se radionice, predavanje i panel rasprave.  Dane HURiN-a, putem video linka, otvorio je državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija, Krešimir Partl. U svom obraćanju podsjetio je kako se radio posljednjih godina značajno promijenio, no kako su slušatelji uvijek i dalje uz njega. Uvodno su se obratili i predsjednik HURiN-a Željko Švenda te Josip Popovac, ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije. Poručili su, između ostalog,  poručio je kako je radio najotporniji medij jer je najveći pad prihoda u pandemiji ostvarila upravo radijska djelatnost, međutim radijske postaje opstale su i rade i u otežanim uvjetima.

Dr. sc. Zdravko Kedžo, profesor medijskih djelatnosti na Sveučilištu u Dubrovniku poručio je iz Svetog Martina na Muri kako je upravo radio – pravi medij zajednice, kao i da je najveća vrijednost radija – činjenica da mu ljudi vjeruju.
 

Više informacija o ovogodišnjoj manifestaciji, koja je okupila predstavnike lokalnih radijskih postaja,  regionalnih i nacionalnih medija, nakladnika i medijskih stručnjaka te regulatornih agencija, dostupno je na internetskim stranicama Hrvatske udruge radijskih nakladnika..

 

23.11.2021 19:33:00

Facebook Twitter Instagram