Vijesti

UČENICI OŠ SIBINJSKIH ŽRTAVA BICIKLIRAJU DO VUKOVARA

Ovoga utorka, nešto iza 8 sati ujutro, 18 učenika Osnovne škole Sibinjskih žrtava iz Sibinja krenulo je biciklima na put dug otprilike 112 kilometara, a kojemu je završna stanica grad heroja - Vukovar.

U jednu ruku, ovo je poučna terenska nastava, jer će djeca 7. i 8. razreda naučiti nešto više o Domovinskom ratu i povijesti naše države, a, s druge strane, kroz bicikliranje potiče ih se na aktivnost i zdraviji način života. 

Ovo je druga godina da provode ovu hvalevrijednu akciju, a prije nego su se otisnuli na put, razgovarali smo s ravnateljem sibinjske škole Josipom Šišmanovićem, koji će i sam s njima biciklirati do Vukovara:

- Zbog ovih dječjih osmjeha se zapravo ovo i radi - rekao je ravnatelj te nastavio - ne moram vam niti govoriti koliko je meni sad u glavi obveza koje je trebalo napraviti, ali i sam taj put, jer ih trebamo sigurno dovesti tamo, ali na koncu, nakon što smo prošle godine vidjeli njihova lica i čuli njihove priče, to je nešto što njima ostaje trajno u sjećanju, a na neki način i dužnost je škole da djeci usadi neke vrijednosti i uspomene, koje onda oni nose kroz cijeli život.

Put od Sibinja do Vukovara dug je otpilike 112 kilometara, a povorku biciklista pratit će kombiji, koji će u svakome trenutku moći poslužiti kao stanica za odmor, onima koji ga zatrebaju. U Vukovaru će biti dočekani od strane učenika OŠ Blago Zadro te će obići neke od znamenitosti i naučiti zašto se 18. studeni obilježava kao jedan od najcrnjih dana u hrvatskoj povijesti, ali i dan na koji se sjećamo svih žrtava Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje.

14.11.2023 12:02:18

Facebook Twitter Instagram