Vijesti

Ugovori o sufinanciranju javnih potreba u kulturi

Čelnici Grada Slavonskog Broda potpisali su ugovor s predstavnicima udruga i institucija iz područja kulture koje su ostvarile pravo sufinanciranja predloženih programa iz proračuna Grada u 2018. godini. Kako je pri potpisivanju rekao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, udruge i institucijee projekte su prijavile, a kulturno vijeće odabralo je one koji će ove godine dobiti financijsku podršku. Tako je pristiglo 63 programa, a odabrano je njih 41 za sufinanciranje. 

Ove će godine biti dodijeljeno oko 285 tisuća kuna, koje će se rasporediti na muzejsko galerijske, likovne djelatnosti i organizaciju raznih manifestacija. Kako je kazao Andrić, trenutno se radi na tri projekta koji će biti prijavljeni na natječaj 'Kultura u centru'. 

Između ostalih to su „Centar za kulturu Ivana Brlić Mažuranić“ te „Kulturni centar mladih Slavonski Brod“, svaki vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Nositelj prvog projekta je Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“, dok su partneri na projektu Grad Slavonski Brod, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, Dječje kazalište „Ivana Brlić Mažuranić“, Satiričko kazalište mladih – Slavonski Brod, Vokalni sastav „Ad astra“, Športski plesni klub "Astra" i Hrvatsko pjevačko društvo Davor.

Nositelj projekta Kulturni centar mladih je Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić, a partneri na projektu su Grad Slavonski Brod, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Kino klub ˝Paluba 7˝, Udruga ˝Kameleon i Mreža˝, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture - Udruga SB Film, Fotoklub Kadar SB i Event. Zajednica tehničke kulture Grada Sl. Broda.

Facebook Twitter Instagram