Vijesti

UHVAĆENI OSUMNJIČENI ZA TEŠKO UBOJSTVO U POKUŠAJU

U vezi pucnjave u Slavonskom Brodu, u Naselju A. Hebrang, od dana 7. siječnja, u kojoj je teško ozlijeđen 43-godišnjak, jučer (18. siječnja), u 13.40 sati, u Zagrebu, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhvatili su dvojicu muškaraca. Radi se o 43-godišnjaku i 28-godišnjaku, za kojim su policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske tragali zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju. Policajci su osumnjičene otkrili u jednoj sobi za iznajmljivanje u Zagrebu, uhitili ih, kojom prilikom su kod kojih pronašli i oduzeli vatreno oružje (jedan pištolj i jedan automatski pištolj sa streljivom), a koje su nedozvoljeno posjedovali. 
Nadalje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, sumnjiče 43-godišnjaka i 28-godišnjaka, da su dana 7. siječnja, u Slavonskom Brodu, oko 18. 55 sati, ispalili više hitaca iz vatrenog oružja, teško ozlijedivši 43-godišnjaka, a nakon toga su bili u bijegu do uhićenja.
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, osumnjičene su danas, uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će ih predati u Županijsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje.
 
POLICAJCI SPRIJEČILI SUKOB NAVIJAČA I TEŽE OZLJEDIVANJE OSOBA
 
Brodski plavci su žurno i pravovremeno intervenirali
U Slavonskom Brodu, u Ulici M. Mesića, jučer (18. siječnja), u 18.30 sati, došlo je do masovne tučnjave pripadnika dvije navijačke skupine, koju su spriječili brodski policajci. 
Naime, policijski službenici su već bili na mjestu okupljanja navijača, u Mesićevoj ulici, u cilju osiguranja i sprječavanja eventualnih navijačkih nereda, a povodom odigravanja Prvenstvene malonogometne utakmice između MNK Brod 035 i MNK Futsal Dinamo u Slavonskom Brodu. 
U prostorijama udruge, u Mesićevoj ulici, bilo je oko 70-tak osoba, te ispred zgrade još oko 30-tak navijača jedne skupine, kada im je oko 18.45 sati, iz iste ulice, dotrčalo, oko 30-tak osoba, druge navijačke skupine, bez navijačkih obilježja, a koji su trčeći zapalili bengalke i izvlačili drvene palice, nasrnuli na skupinu ispred prostorije udruge, te je nastala masovna tučnjava.
Policajci spriječili daljnju eskalaciju nereda
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su bili u blizini, odmah su reagirali, dotrčali, te spriječili daljnju tučnjavu i eskalaciju nereda, oštećenja imovine i teža ozljeđivanja osoba. U ovom događaju nije bilo težeg ozljeđivanja osoba (osim jedne lakše ozlijeđene osobe), obzirom na pravovremenu policijsku intervenciju, nakon koje su se pripadnici navijačkih skupina razbježali. Pritom su oštećena stakla na prostorijama zgrade, te dva osobna vozila parkirana u blizini. 
Osiguranje utakmice prošlo u najboljem redu
Nadalje, policijski službenici su nastavili sa osiguranjem javnog reda i mira na području Slavonskog Broda, u cilju sprječavanja daljnjih eventualnih sukoba, oštećenja imovine, te su sudjelovali u osiguravanju malonogometne utakmice. 
Policajci nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja remećenja javnog reda i mira i utvrđivanja važnih činjenica i okolnosti događaja.
#  #  #
 

Facebook Twitter Instagram