Vijesti

Uskrsni sajam i posni specijaliteti u središtu Požege

 U organizaciji Obrtničke komore Požeško – slavonske županije i Udruženje obrtnika, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice, na Veliki Petak je u šetališnoj zoni održana akcija dijeljenja posnog obroka – Perkelta od soma i Kajgane sa srimušem.

- Ovaj veliki kršćanski blagdan samo je još jedna prilika da budemo bolji jedni prema drugima, da se cijenimo, volimo i međusobno si pomažemo. Moramo zajedničkim snagama pokazati kako u Požegi i Požeško – slavonskoj županiji ima mjesta za dobar i kvalitetan život. Moramo cijeniti bogatstvo Slavonije. Želim svima puno mira i blagostanja povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa – poručio je gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić koji se sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom pridružio akciji.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u šetališnoj zoni se održava i tradicionalni Uskrsni sajam, a suveniri, uskršnji pokloni, igračke, pletene košare, proizvodi od meda, zlatovez, nakit, razne delicije našeg kraja samo su dio bogate ponude. U subotu 20. travnja od 10 do 12 sati Konjogojstvena udruga Vallis Aurea organizira besplatnu vožnju kočijom.

Izvor: POŽEGA.HR

Facebook Twitter Instagram