Vijesti

USPJEŠNA 2019. ZA BRODSKU KAZALIŠNO KONCERTNU DVORANU

 Brodska Kazališno koncertna dvorana IBM 2019. godinu završila je s ostvarenim programima koje su zacrtali u godini ranije, a također su nastavili i s obnovom pojedinih dijelova dvorane, što je nužno kako bi osigurali maksimalnu udobnost posjetiteljima, doznajemo od ravnateljice Sanje Nuhanović. 'ono što je jako bitno i bit će i vidljivo, investicija je koju je dijelom snosio Grad, a drugi dio KKD IBM, sanacija svih sanitarnih čvorova u dvorani, njih ukupno 18, što je bilo jako potrebno, a predstavlja primjer da tako treba ulagati i dalje'.

Kad je riječ o odabiru programa, prvenstveno se gleda na kvalitetu, ističe Nuhanović, a u isto vrijeme važno je i da ga prihvati publika. Tako su u protekloj godini imali niz programa koji su privukli doista puno posjetitelja, a uz to su se izdvojili kvalitetom. Posebno se tu izdvaja jubilarno, trideseto Brodsko glazbeno ljeto, koje je otvorila iznimno posjećena Carmen u izvedbi osječkog HNK, a zatvorila Divanhana, kao program koji je okupio najviše publike na svim programima Brodskog glazbenog ljeta. Izdvajaju se i Umjetničke večeri u Kazališnoj kavani, kao novoustanovljen program KKD Ibm, koji priliku pruža mladim brodskim glazbenicima, te okuplja jednu novu publiku u prostorima Dvorane.Za ovu godinu planiraju nastaviti jednakim tempom, plan je već pripremljen, a već ovoga mjeseca imaju dvije predstave, od kojih prva slijedi 18. siječnja.

Nakon toga u veljači slijede tradicionalni Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske, jubilarni Festival harmonike Bela pl. Panthy, u travnju su programi Svijeta bajki IBM, a u svibnju uz dan grada Slavonskog Broda.


 

08.01.2020 18:38:21

Facebook Twitter Instagram