Vijesti

Uspješne mlade violinistice Glazbene škole Slavonski Brod

 

Protekle jeseni učenici Glazbene škole Slavonski Brod započeli su novu sezonu sudjelovanja na glazbenim natjecanjima. Jako dobre rezultate postigli su harmonikaški komorni sastavi na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe te flautisti na Međunarodnom natjecanju Flauta Aurea. S početkom drugoga polugodišta nastavlja se sudjelovanje naših učenika na raznim natjecanjima, a prve među njima bile su dvije violinistice. 

U Novom Marofu od 12. do 16. veljače 2024. godine održano je Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec". Verona Brnjić i Margareta Suda, učenice 2. razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Krešimira Ivančića, nastupile su 15. veljače u 1. kategoriji discipline violina i obje su osvojile drugu nagradu. Verona je postigla 86,33 boda, a Margareta 84 boda, što su odlični rezultati za učenice kojima je ovo bilo prvo natjecanje na kojemu su nastupile. Na nastupima ih je na klaviru pratio prof. Hrvoje Aušić.

Kako bi se učenici što bolje pripremili za natjecanja, Glazbena škola redovito organizira seminare gostujućih glazbenih pedagoga. Tako su ove školske godine u Glazbenoj školi Slavonski Brod već boravili Ivan Šverko (harmonika), Mia Elezović (klavir) i Goran Jurković (saksofon). U pripremi je još niz seminara koji će i učenicima i nastavnicima naše škole omogućiti napredovanje u radu


20.02.2024 14:30:45

Facebook Twitter Instagram