Vijesti

Usvojen Proračun Grada Slavonskog Broda za 2023. godinu

Grad Slavonski Brod u novu 2023. godinu ulazi s planiranim proračunom u visini od 82.714.300 eura, potvrđeno je to i izglasano na današnjoj 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je prisustvovalo svih 21 vijećnica i vijećnika.

Proračun za 2023. godinu preduvjet je za početak novih projekata koji će se financirati iz novog financijskog okvira ITU perspektive: botanički vrt, poduzetnički akcelerator, daljnja obnova istočnog dijela Tvrđave i kazamata, biciklističke staze, projekti komunalne infrastrukture, projekt boravka za starije i nemoćne osobe. Nastavak obnove gradskih osnovnih škola financirat će se iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (OŠ „Hugo Badalić“, „Đuro Pilar“, „Antun Mihanović“, „Ivana Brlić-Mažuranić“, „Vladimir Nazor“), a iz istog izvora financiranja obnavljat će se i graditi novi dječji vrtići (na Jelasu, Koloniji, južno od Ulice Vida Došena, uređenje vatrogasnog doma za namjenu dječjeg vrtića“, proširenje DV „Palunko“, dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića „Hlapić“, „Stribor“, „Kosjenka“). Sportski objekti također imaju značajno mjesto u planu kao što su nastavak obnove i izgradnje stadiona na Savi i Športsko-rekreacijskog centra „Klasije“. Veliki udio u novom proračunu za 2023. godinu i dalje nose projekti povezani s očuvanjem okoliša kako bi život u Slavonskom Brodu bio što ugodniji i kvalitetniji - sortirnica, daljnja sanacija odlagališta, programi očuvanja kvalitete zraka i poticanja odvajanja korisnog otpada i sl. Također i u ovom će se proračunskom razdoblju nastaviti provoditi demografske mjere izgradnje stanova za mlade obitelji te će se nastaviti obnova mjesnih domova u gradu. Zadanim i planiranim ciljevima u ovom proračunu postavljena je visoka ljestvica kako bi se ostvarila većina onoga što je građanima Slavonskog Broda potrebno kako bi život u gradu bio što ugodniji i kvalitetniji.

Uskoro će na kućne adrese građana stići i novi broj Glasnika Grada Slavonskog Broda u sklopu kojega će se nalaziti i proračunski vodič.

Osim usvajanja Proračuna za 2023. godinu, usvojene su i ostale točke Dnevnog reda 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda koje možete pronaći na POVEZNICI.

16.12.2022 17:02:01

Facebook Twitter Instagram