Vijesti

Uvodna konferencija projekta "Mali dom kulture"

Održana je uvodna konferencija projekta "Mali dom kulture", nositelja Kulturno umjetničkog društva Svilenka iz Buka.

„Mali dom kulture“ je objekt u selu Resnik koje se nalazi administrativno na području Grada Pleternice te je u vlasništvu Grada Pleternice, a predstavlja projekt od općeg interesa za građanstvo, budući da će se kroz korištenje javnog prostora : unaprijediti postojeće aktivnosti, razvijati i nuditi nove aktivnosti, te unaprijediti kapacitete udruge za lokalni razvoj.

Prijavitelj projekta je“ KUD Svilenka iz Buka“, koji ima bogato iskustvo u aktivnostima očuvanja tradicije, folklora, pjesme i plesa, a partner na projektu je Grad Pleternica.

Ispred partnera na ovom projektu, grada Pleternice, prisutna je bila gradonačelnica Antonija Jozić koja je istaknula kako ovaj projekt nije među najvćim projektima od njih tridesetak koji se provode na području Pleternice, ali je sigurno među najljepšima.

"Jer obuhvaća brojne aktivnosti koje su usmjerene očuvanju tradicije, baštine i kulture ovog našeg kraja. Posebno ovog dijela koji se odnosi na folklor, tradicijske napjeve, radionice, raznorazne kreativne, vezane upravo za našu tradiciju."

Predsjednica KUDa Svilenka, Branka Leist je naglasila kako se nada da će projekt unatoč poteškoćama biti uspješno ostvaren.

"Mi smo zadovoljni i jednostavno svi naši članovi u KUDu vide tu nešto dobro iz tog projekta. Znači i druženje i sam projekt bi nam trebao ostvariti neke mogućnost da možemo funkcionirati dalje..."

Ukupna vrijednost projekta je 751.800,00 kn.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, počevši od 29.05. 2020.

Projekt je 100 % financiran iz Europskog socijalnog fonda, putem Poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ (Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog  proračuna Republike Hrvatske- 15% i iz Europskog socijalnog fonda – 85%).

U nastavku voditeljica projekta, Snježana Markota pretstavlja sam projekt i govori više o samom prostoru.

20.10.2020 11:45:00

Facebook Twitter Instagram