Vijesti

Uz Dan škole u Rešetarima kreće 2,2 milijuna kn vrijedna energetska obnova

U sklopu obilježavanja Dana škole „Ante Starčević", u Rešetarima je jučer potpisan Ugovor o početku radova energetske obnove. Ugovor s izvođačem radova tvrtkom „L Projekt" d.o.o. iz Jakšića potpisao je župan Danijel Marušić uz nazočnost načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batale i resorne pročelnica Anice Vukašinović. 

Radovi energetske obnove vrijedni 2.224.314 kuna trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice, odnosno zidova, stropova krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. Također, u sklopu energeske obnove, postojeća kotlovnica bit će prilagođena, a loživo ulje koje je do sada koristila, zamijenit će zemni plin. Stručni nadzor radova provodit će tvrtka „SB Invest" d.o.o. iz Slavonskog Broda, a po završetku energetske obnove škola će ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73%.

Nakon svečanosti potpisivanja Ugovora, održan je prigodni program u sportskoj dvorani škole u sklopu kojeg su učenici pokazali svoja umijeća u plesu, pjesmi i literarnom stvaralaštvu, ali i u čuvanju tradicijskih običaja i kulture.

Župan Danijel Marušić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova energetske obnove na školama koje Brodsko-posavska županija provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je, do kraja ovoga tjedna, najavio potpisivanje ugovora s izvođačima radova na preostalim školama koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva iz europskih strukturnih investicijskih fondova namijenjenih promicanju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Ravnatelj škole Tihomir Batalo u svom obraćanju medijima izjavio je kako je ovo najljepši poklon koji je škola mogla dobiti uz 187. obljetnicu postojanja i 70. obljetnicu ustanove te je siguran kako će poboljšanje školskih uvjeta pridonijeti zaustavljanju negativnog trenda upisa sve manjeg broja učenika.

Čestitajući djelatnicima i učenicima Dan škole, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga rekao je kako je s velikim je zadovoljstvom podržao projekt koji će se u sljedećem razdoblju provoditi u Rešetarima, staroj školi s dugom tradicijom.

 

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija