Vijesti

Uz predstojeći Dan neovisnosti RH, na gradskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće

 8. listopada povijesni je datum za Republiku Hrvatsku, jer se tog datuma prisjećamo 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

U znak sjećanja na sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, danas su na gradskom groblju u Slavonskom Brodu kod Središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće.Vijence su položila izaslanstva Brodsko- posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, grada Slavonskoga Broda, Policijske uprave Brodsko- posavske, ureda državne uprave, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka. Svi okupljeni uputili su se zatim prema spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu, te položili cvijeće i zapalili svijeće.

U ovoj prigodi  župan Marušić je rekao:  „Danas smo odali počast i iskazali istinsku i duboku zahvalnost svim našim vitezovima, braniteljima i civilima, svim žrtvama rata koji su dali svoje živote za neovisnu hrvatsku državu." -kazao je Marušić

Sveta misa za Domovinu će biti služena u ponedjeljak, 8. listopada 2018. s početkom u 10,30 sati u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći.

05.10.2018 14:48:10

Facebook Twitter Instagram