Vijesti

Večeras finalna večer 'Cvjetića glazbe'

 U subotu je u Pleternici održano 28. izdanje Dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe, na kojemu je nastupilo 12 mladih pjevača i pjevačica, a uz KUD-ove, tamburaše i roditelje, najmlađe je bodrila i gradonačelnica Marija Šarić koja  je kazala da su iznimno ponosni na ovu manifestaciju.

Bila je tu i dječja gradonačelnica Marta Gabrek koja je kazala da je jako lijepo iskustvo držati ključeve grada te prenositi želje djece- a oni žele upravo još više ovakvih manifestacija i zabavnih programa na kojima bi mogli izraziti svoje talente, osobito nakon pandemijske pauze.

Zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić ovom je prilikom kazao je da djeca prenose sve ono najbolje od Slavonije, a idući tjedan očekuje nas fišijada, zatim smotra folklora sa KUD-ovima iz pet slavonskih županija, dok će se posljednji tjedan u lipnju održati međunarodni konjički turnir.

Ivana Ketović Marjanović, nova direktorica TZ Pleternice pojasnila je da Pleternica jedina u Hrvatskoj ima dječji tamburaški festival, a to je nešto što se treba njegovati i poticati.

Večeras se održava autorska večer na kojoj će nastupiti 10 mladih glazbenih nada.

12.06.2022 11:04:00

Facebook Twitter Instagram