Vijesti

VELEUČILIŠTE I MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE POTPISALI UGOVORE O STIPENDIJAMA

Brodsko Veleučilište dodijelilo je stipendije redovnim studentima stručnih studija za tekuću akademsku godinu, kao i Ministarstvo polj., studentima biotehničkih znanosti na području Slavonije Baranje i Srijema. Ugovori o stipendijama potpisani su danas, u prostorima Srednje škole M.A. Reljković u Slavonskom Brodu.

Također, mediji su danas informirani i o projektu 'Prilagodba povrtnih kultura novim agrometeorološkim uvjetima u Slavoniji' vrijednom skoro tri milijuna kuna, a koji provodi VUSB s partnerima, Institutom Ruđer Bošković i Institutom za fiziku. 

Bespovratna sredstva na ovom projektu u iznosu od 2. 467 518, 82 kn osigurana su u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru OPKK-a pri čemu je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) upravljačko tijelo odgovorno za upravljanje i provedbu OPKK-a,  Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) posredničko tijelo prve razine, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) posredničko tijelo druge razine.

Konačni cilj ovog projekta je istražiti utjecaj načina uzgoja na morfološka i kvalitativna svojstva poljoprivrednih kultura s ciljem izdavanja preporuka za postizanje visokih prinosa u ekološkom načinu proizvodnje prilagođenom klimatskim promjenama u Slavoniji.

Tijekom dvije godine trajanja projekta multidisciplinarni istraživački tim će na izabranim poljoprivrednim kulturama u najranijoj fazi razvoja  (od sjemenke do ploda) pratiti utjecaj klimatsko-meteoroloških uvjeta kao i induciranih stresora na sadržaj kemijskih čimbenika tijekom uzgoja i proizvodnje.

Facebook Twitter Instagram