Vijesti

Velika Gospa u Brodsko posavskoj županiji- raspored proslave

Jedan od najvećih katoličkih blagdana –svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa okupit će i ove godine brojne vjernike, hodočasnike u marijanska svetišta. Njih je nekoliko u Brodsko posavskoj županiji, u kojima su u tijeku trodnevnice, programi uoči same svetkovine Velike Gospe. U Slavonskom Brodu, u župi Gospe Brze pomoći misna slavlja s pobožnostima počinju u 6,30, u 8,30, zatim sveečana misa u 10,30 i večernja u 18,30.

Dragotin je jedno od najstarijih marijanskih svetišta ovoga područja, iako smješten u Osječko baranjskoj županiji, u njega dolaze vjernici i iz Brodsko posavske. Na sam blagdan misna slavlja su u 9, 11 i 18 sati.

U župi Uznesenja Marijinog u Brodskom Vinogorju na Veliku Gospu središnje misno slavlje će u 9 sati predvoditi generalni vikar nadbiskupije mons. Ivan Ćurić.

U šumi Grabovac, nedaleko Garčina, proštenište je Gospa Grabovačka u koje hodočaste vjernici iz Garčina i okolnih župa, a središnje misno slavlje na Veliku Gospu počinje u 17 sati. 

Kloštar kraj Slavonskoga Kobaša, jedno je od najstarijih prošteništa Majke Božje u požeškoj biskupiji. Na svetkovinu Velike Gospe tu hodočaste brojni vjernici iz požeške i drugih biskupija, te vjernici iz bosanskih župa. 

Na sam blagdan misno slavlje u 11 sati na Kloštru će predvoditi župnik iz Starog Petrovog Sela Ivan Nikolić. 

 

 

Facebook Twitter Instagram